Home

Welkom bij Dog’s Dream.

Wij zijn een hondenschool waar gewerkt wordt zonder dwang. Slipkettingen en andere dwang- of correctiemethodes zijn hier dan ook uiteraard verboden. Wij willen meer zijn dan een gewone een hondenschool. We willen ons onderscheiden door onze positieve en beloningsgerichte aanpak en dat vertaalt zich in onze lessen.
Een goede band tussen geleider en hond – bestaand uit wederzijds respect en vertrouwen – staat centraal.

Socialiseren van de hond is belangrijk. Sociaal zijn betekent niet dat de hond alles en iedereen mag lastig vallen, maar wel dat je hond zich dient te gedragen zodat je overal met de hond kunt komen zonder dat de hond zich ongemakkelijk voelt en zich gedraagt volgens mens/hond en hond/hond beleefdheidsnormen. De honden zijn dan ook welkom in de kantine, wat voor de opvoeding heel belangrijk is. Zorg er wel voor dat ze niemand storen, aan de leiband blijven en niet blaffen. Ook steeds poepzakjes meenemen en poep opruimen.
In de beginfase gebruiken we geen commando’s, maar lokken het gewenste gedrag uit,  bekrachtigen en belonen dit, waarna we het gedrag gaan benoemen.
We werken met een clicker-woord.

Spelen met de hond is ook heel belangrijk voor de band tussen jullie; breng daarom steeds speeltjes mee naar de training, bij voorkeur trekspeeltjes. Zorg ook steeds voor genoeg snoepjes, liefst geen droge koekjes, maar verschillende soorten bv. worst, kaas,… die de vele prikkels tijdens de les kunnen overtreffen.

Kom gerust eens een kijkje nemen, je bent altijd welkom!

Een goede start voor een pup is onontbeerlijk en daarom bieden we voor de allerjongste honden puppytraining aan. Daar wordt de basis gelegd voor een sociale en spontane pup.

Voor mensen zonder wedstrijdambities die gewoon een leuke, gehoorzame en sociale hond willen, is onze funclass Huishonden het meest geschikt.

Lesrooster:

MAANDAG
19u30: jonge honden

20u15: Funclass

DONDERDAG
19u – 19u45
Puppytraining

Meer info? Contacteer ons

Een gouden raad:

Bezint, eer je begint. Koop een ras bij een GOEDE fokker en een ras dat bij je past. Een goede fokker kweekt meestal maar één ras, heeft af en toe een nestje en de pups zijn meestal al besproken voor de geboorte. Een goede fokker geeft geen pup aan gelijk wie. Of haal een hond uit het asiel, je weet wat je in huis haalt en er zitten echte schatten tussen die gewoon bij de verkeerde mensen zaten.

En je bent wat je eet, is ook niet te onderschatten.

Heb je advies of raad nodig? We zullen er alles aan doen om je vragen te beantwoorden!