Trui Calis

Geeft les aan puppy’s en huishonden

Sinds de komst van Rika, een Nederlands kooikerhondje, in 2013, ben ik in contact gekomen met verschillende hondendisciplines zoals clickertraining, hersenwerk, hondenfitness, detectie, search & rescue, obedience (fci en Engelse), praktijkspeuren en tenslotte cleanboothunting waaraan we ons hart hebben verloren.

Een goede twee jaar later kwam daar Jack bij, een Nederlands kooikerhondje dat herplaatst diende te worden na een bijtaccident met een peuter. Na een jaar van zoeken hoe we op elkaar reageren en hoe we elkaar kunnen begrijpen, zijn wij nu een ingewerkt team. We hebben enkele jaren agility gedaan en ook met hem leef ik mij uit tijdens de cleanboothunting.

Nederlandse kooikerhondjes zijn slimme maar gevoelige hondjes en beide hebben mij geleerd hoe je een hond opvoedt op een positieve maar consequente manier. Hierbij heb ik het geluk gehad om te kunnen leren van Martine Verhoeven. Zij heeft mij quasi alles geleerd wat ik ken over het opvoeden en trainen van honden en ik doe dan ook niets liever dan haar kennis met jullie te leren.

Martine en dobermann Ché